Daydream Google VRDaydream, és una plataforma de realitat virtual creada per google. Anunciada a Google I / O de maig de 2016,1 va ser llançada al mercat al novembre d'aquest mateix any integrada en el sistema operatiu Android (versió Nougat).

Durant el Google I / O 2016, l'equip de Daydream va indicar que cap dels telèfons d'aquest moment eren prou potents com per alimentar la nova plataforma de realitat virtual.2 Google va dir que les aplicacions de Cardboard s'han descarregat 50 milions d' vegades, i que algunes d'elles estan fent el seu camí en Daydream.3

Com a part de la nova plataforma es va llançar un HMD sota el nom de Daydream View, en el qual destaca l'ús de material tèxtil en la seva estructura al que acompanya un comandament sense fil amb sensors d'orientació.

Amb Daydream, Google s'assegura oferir una realitat virtual de tots i per a tots, però sense perdre el control per assegurar la inclusió dels seus serveis en ella, alguna cosa vital per al negoci de la companyia. Els clients ho tindran més senzill, i els fabricants i creadors de contingut tindran un estàndard de qualitat a què atenir-se en el major mercat potencial de realitat virtual: el mòbil.

El kit de Google, Daydream View, destaca pel seu disseny, basat gairebé al complet en tela. Li dóna un aspecte més quotidià i menys futurista que el Gear VR de Samsung i el fa més lleuger Un altre dels seus punts forts és la facilitat d'ús: el telèfon es fica dins el kit, però no cal connectar cap cable.

Daydream View compta amb un comandament sense fil com a principal diferència enfront de les Gear VR, i ofereix la possibilitat de crear experiències interactives en què el consumidor pugui operar amb més llibertat i precisió. "El comandament és la clau. Els desenvolupadors sabem les oportunitats que ens brinda i és una eina estupenda per fer que l'usuari sigui una part activa de les nostres experiències", va afirmar Romero. El seu funcionament és semblant al d'un comandament de Wii, la consola de Nintendo que va aconseguir una gran quota de mercat per aquesta tecnologia.

Youtube només està disponible en Daydream i és el principal portal de vídeos en 360 graus, el contingut estrella per a un kit de realitat virtual mòbil. La plataforma comptarà també amb contingut del New York Times, el Wall Street Journal, l'NBA o la MLB al costat de les aplicacions de Netflix o Hulu, ... que oferiran al consumidor veure les seves sèries i pel·lícules com en una sala de cinema.

Veure vídeos en 360 graus

És la idea. Justament aquesta és la principal característica dels actuals visors de realitat virtual: crear entorns virtuals immersius que poden enganyar el cervell, fent-ho pensar que està vivint una altra experiència. Gairebé com una pel·lícula, però en aquest cas les imatges es despleguen no solament al capdavant de l'usuari, sinó pels costats i per darrere. Hi ha continguts de vídeo tradicional que també es poden veure en aquest tipus de dispositius. Per exemple, qualsevol vídeo de YouTube té la possibilitat de ser desplegat en un visor de realitat virtual.

¿Això és tot?

No. Daydream View està pensat també com una plataforma d'entreteniment més integral. Això vol dir que els queda als desenvolupadors d'aplicacions la tasca de crear experiències que vagin més enllà del vídeo. Un camp amb molt potencial és el dels videojocs. A més d'algunes parts tàctils al visor, Daydream View ve acompanyat d'un petit control remot. El control és molt minimalista: té només dos botons i un panell tàctil, a més de sensors de moviment. Amb aquest control, un cop més, queda en les mans i en la imaginació dels desenvolupadors la possibilitat de crear experiències de control en jocs immersius de Realitat Virtual.

Google Daydream VR

Comprar en Amazon.

© iCREK 3.0